15-04-09

Rudi's overdenkingen - Zwerfvuil

 

Waar men ook rijdt langs Vlaamse wegen, overal komt men troep en vuilnis tegen. Werkelijk, sinds ik me noodgedwongen verplaats door middel van een gemotoriseerde invalidenwagen, merk ik pas op dat de openbare weg, en dan vooral de voet- en fietspaden, alsook de pechstroken, die, oppervlakkig gezien vrij netjes ogen, eigenlijk bezaaid liggen met allerlei rommel. Dat gaat van schroeven, bouten, spijkers, veren en zo meer, over glasscherven en afgebroken stukjes van fietsen en auto's, tot plastic zakjes en een heleboel stenen en steentjes. Verder ook veel, doorgaans platgereden, blikjes frisdank. Zo nu en dan zie ik al eens een sok of een nylonkous. En in de winter ook heel dikwijls handschoenen, sjaaltjes en zelfs mutsen.

Reeds tijdens de eerste ritjes met mijn rolstoel op de openbare weg had ik door dat ik steeds ontzettend goed uit mijn doppen zou moeten kijken om het voortdurend lekrijden van mijn rolstoelbanden te voorkomen. Terwijl ik zo spiedend rondreed op de weg bedacht ik dat daar misschien wel een leuke bijkomstigheid aan vast kon zitten. Immers, zouden daar tussen al die rotzooi niet nu en dan geldstukken liggen? Sinds de Euro was ingevoerd, met al die verschillende muntstukken, kon het toch niet anders dan dat ik af en toe een waardevolle munt op de weg zou vinden? Van de nood een deugd maken, als het ware. Als ik alleen op weg was zou ik dan wel hulp moeten vragen aan passanten om mijn vondst op te rapen, maar dat zou ongetwijfeld geen probleem zijn.

Dat vinden van geld valt dus lelijk tegen. Want tot op heden is de buit erg mager. Een paar stukken van één Eurocent, waarvoor de personen die ze lieten vallen, gezien de geringe waarde ervan, het waarschijnlijk niet eens de moeite hebben geacht hun rug te krommen en / of om er voor door hun knieën te zakken om het terug op te rapen. En één vijf Eurocent geloof ik, en tevens een paar twintig Eurocent stukken. Dus ofwel houden de mensen hun geldstukken veilig in hun geldbeugel, in plaats van losjes in de broek- of jaszakken, waaruit ze, bijvoorbeeld bij het nemen van een zakdoek, gemakkelijk op de grond kunnen terechtkomen. Ofwel heb ik gewoon de pech dat de grotere op de grond gevallen Euromunten telkens reeds door een andere persoon werden gevonden en opgeraapt. Want zelfs op de wekelijkse openbare markt, in de winkelstraten of aan de kassa van de supermarkt heb ik tot op heden niet het genoegen gehad Euro's te vinden.

Ongetwijfeld de meest waardevolle munt die ik tijdens mijn ritten heb gevonden, is een jeton voor een peepshow cabine. Maar ik zie niet echt in hoe ik ze ten gelde kan maken. En als ik dat al zou willen en mijn eega ermee akkoord zou gaan, kan ik het muntje toch niet zelf gebruiken, aangezien ik niet weet voor welke tent het geldig is. Of is dat uniform? Kan je met die jeton in elke peepshow terecht? Ik weet het in alle geval niet, want ik ben daar niet echt in thuis. Trouwens, zelfs al zou ik het adres van dat oord van vertier te weten komen, dan zit ik nog met het probleem dat ik er moet zien te geraken. En bovendien is er weinig kans dat het etablissement rolstoeltoegankelijk is. Tenzij ze ook een thuislevering service hebben uiteraard. Maar ik vrees dat in dat geval dat éne gevonden muntje bij lange na niet zal volstaan om die show dan te vergoeden.

Ru(sh)di(e), 9 maart 2003 (revisie op 11 april 2009)

Commentaren

Tja jammer genoeg vind je steeds meer en overal zwerfvuil terug. Ik vind het vaak zonde en zie het tijdens 't wandelen met de honden maar al te vaak liggen :-( Maar als 't een troost kan zijn wij vonden toch ook nog nooit geen geld hoor.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 15-04-09

hallo Rudi ik heb toch al eens een stuk van 2 euro gevonden !
beter uitkijken hé, soms vind je zo wel eens een stuk :-)

en ondertussen al gevonden naar welke peepshow je kan gaan met je jeton? :-)

fijne woensdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-04-09

hahaha... wat kan jij dat goed neerpennen Rudi ! Ja jij zal dat zwerfvuil waarschijnlijk nog meer opmerken dan wij. Maar euro's, die zijn schaars hé...Nog een aangename woensdagavond toegewenst, liefs, Prulleke.

Gepost door: nicole | 15-04-09

De commentaren zijn gesloten.