01-06-09

Hopeloos verloren

 

Hier had eigenlijk een verhaal moeten staan uit mijn collectie van eerder gepubliceerde schrijfsels. Maar helaas, driewerf  helaas, een gans pak pennenvruchten is verloren gegaan bij een crash van mijn schootcomputer, omstreeks april vorig jaar. En zonder dat ik er een reservekopie van had. Want ik had net, met een geleende USB-stick, alle data van mijn oude, vaste computers en van mijn oude laptop overgebracht naar mijn nieuwe exemplaar.

Zo zou alle data gegroepeerd op één machine staan. Nog slechts enkele dagen had ik nodig vooraleer de klus was geklaard. En eens het zover was, zou ik onmiddellijk een veiligheidskopie nemen, zodat ik mijn belangrijkste data nooit zou kunnen kwijt geraken. De verplaatsbare harde schijf lag reeds klaar!

Het heeft evenwel niet mogen zijn. Een onaangekondigde fatale crash gooide roet in het eten, dwarsboomde mijn plannen. De harde schijf van mijn laptop weigerde mij de toegang. Gevolg: alle data kwijt ! Gelukkig had ik van veel gegevens wel een reservekopie. Zo ook van al mijn schrijfsels, dacht ik.

Verkeerdelijk, zo blijkt. Want na enkele weken koortsachtig zoeken op diskettes, ZIP media, cd-roms... heb ik de naar schatting minstens 30 teksten nergens kunnen terugvinden. Dan maar op het internet zoeken, dacht ik. De website waarop mijn schrijfsels eerder werden gepubliceerd is reeds lang ter ziele gegaan. Maar toch hoopte ik via het ingeven van flarden tekst die ik me herinner, via google toch nog één en ander te kunnen recupereren.

Soms blijft data van een stopgezette site immers nog ergens op een server staan. En vaak kopiëren onverlaten immers teksten en publiceren die dan vervolgens elders, met hun eigen naam eronder. Dit is mezelf ook een aantal keer overkomen met kortverhalen die ik op het Internet plaatste. Vandaar dat ik dergelijke schrijfsels niet meer op het web publiceer.

Maar mijn intens, volhardend speurwerk leverde jammer genoeg geen resultaat op. Tenzij er iemand uit het niets opduikt, die ooit een digitale kopie of een afdruk op papier heeft gemaakt van deze teksten toen ze nog online stonden, is alles hopeloos verloren gegaan.

Jammer, maar dit is het einde van de wereld niet. Alhoewel de betreurenswaardigheid van de Apocalyps ook uiterst discutabel is. Alweer een thema waarover ik mijn opinie onder woorden kan brengen. Dus nieuw leesvoer aanmaken is geen enkel probleem. En inspiratie heb ik in overvloed. Maar tijd en energie iets minder. Vandaar dat ik hier, in afwachting van nieuwe lectuur, de eerstkomende tijd enkele herwerkte teksten ga plaatsen, waarvan het origineel afkomstig is van mijn andere blog, Dus voor sommigen onder jullie zal dit leesvoer een herhaling zijn, voor vele anderen geheel nieuw. Aan allen wens ik veel leesgenot!

Commentaren

goeie morgen Rudi da's altijd spijtig als je zoiets tegenkomt
maar ja die dingen kunnen helaas al eens stuk gaan
ik gebruik ook een externe harde schijf om al mijn foto's en dergelijke nog eens op te zetten, zodat ik alles tweemaal heb
hopelijk gaan ze dan niet alletwee stuk natuurlijk :-)

gisteren nat geweest las ik :-)
ikke niet hoor, ben uit de regen gebleven :-)
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-06-09

goeie avond Rudi het was wel zonnig vandaag maar zoals je schreef wel heel frisjes
die warme lentedagen van de vorige dagen zijn helaas weer voorbij, hopelijk niet al te lang !!
fijne avond nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-06-09

dank u wel rudi ik heb alle twee blogs bij mij favorieten gezet dan raak ik u niet weer kwijt....mooie onderwerpen..gr bo

Gepost door: boomer | 04-06-09

Zoals ik je al zei blijf ik het enorm jammer vinden want we lazen hier altijd meer dan graag. Maar gelukkig zijn we ook vaste klant op je andere blogje hé :-)))

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-06-09

spijtig rudi dat over kwam mij ook en is erg vervelend...liefs bo

Gepost door: boomer | 08-06-09

De commentaren zijn gesloten.