10-06-09

Rudi's ontboezemingen - Gewonnen!

 

Het ziet er naar uit dat mijn levenslot een ernstige wending gaat nemen. In de positieve zin, wel te verstaan! Alle begrip voor jullie ongeloof, want ik kan het zelf ook nauwelijks geloven. Het is namelijk zo dat ik op deze dag, vandaag dus, maar liefst drie (3!) unieke meldingen kreeg van financiële buitenkansen!

En het betreft hier niet een gratis plaatsing op ebay, en ook geen gratis fotoprints bij Extrafilm, of een kortingbon bij Yves Rocher Winkels. Neen! Met alle respect voor de waarde van dergelijke voornoemde aanbiedingen, maar wat mij ten deel valt is veel aanzienlijker!

Het begon bij het openen van mijn elektronische brievenbus, deze ochtend omstreeks 8 uur. Daarin vond ik, zoals gewoonlijk, in de eerste plaats de berichten van de kranten met de hoofdlijnen uit het nieuws van de dag. Voorts ook enige spam en andere junkmail, die door de mazen van mijn beveiligingsmuur waren geglipt. En naast de persoonlijke en zakelijke berichten, waarvoor ik die elektronische brievenbus in eerste instantie heb en gebruik, waren er ook enkele berichten met aanbiedingen in de trant van de eerder vermelde.

Mijn aandacht werd echter getrokken door een bericht dat niet echt thuishoorde in het hoger genoemde lijstje. Een jongedame, met een niet uitspreekbare familienaam, meldde me, in niet geheel correct Engels, er naar te 'verlangen' om een zakenrelatie met mij te beginnen. Ze uitte begrip voor mijn vanzelfsprekende verwondering, omtrent haar verzoek, aangezien we niet eerder contact hadden met elkaar, en begon vervolgens haar verhaal. De genaamde Zaina Ishaaqismail blijkt enig kind te zijn van een Ivoriaanse handelaar in goud en cacao (wat een combinatie!), met vestigingen in Accra (Ghana) en Abidjan (Ivoorkust). Het (figuurlijk) arme schaap haar pa werd recent, tijdens een zakenreis, vermoord. Door zijn zakenpartners! Met vergif!

Jongens toch, waar gaat de wereld heen? Soit. Op zijn sterbed heeft de onfortuinlijke man, met een laatste ademstoot, dochterlief nog net kunnen vertellen dat hij wat geld heeft veilig gesteld, op een bankrekening in Abidjan. Op haar naam. Een bedrag van maar liefst 6.500.000 USD. Reken uit, dat is wel bijna 4,5 miljoen Euro, hé! Hoe ik dat meisje kan helpen, staat nergens te lezen. Net zo min als hoeveel ik daar concreet mee kan rapen. Maar zelfs als ik voor alle moeite slechts 1 (één) luttel procentje ontvang, dan krijg ik toch nog 45.000 Euro toebedeeld! Zaina vroeg me, na het lezen van het bericht, haar terstond te contacteren op haar privé e-mail adres, dat ze erbij vermeldde.

En daar hield het vandaag niet bij op. Een ander Engelstalig bericht, van een zekere mevrouw Angela Jones, bracht de tijding dat 'mijn e-mail adres' één van de 50 gelukkigen is die zijn geselecteerd om een bedrag te ontvangen van 1.200.000 Euro. Gewonnen met 'El Gordo de la Primitiva'! Een loterij, veronderstel ik. En dat zomaar, zonder dat ik heb meegespeeld of erom heb gevraagd! Wel een beetje raar dat mijn contactpersoon een zekere Dr. Robert Brook is. En de e-mail adressen van het 'claim departement' nogal dubieus ogen. Maar er staat ook een telefoonnummer bij, met de Spaanse landcode als voorvoegsel. Laat mij daar maar aanstonds eens naar bellen, want volgens het bericht is er haast bij!

Het volgende bericht, ook al opgesteld in het Engels, of althans iets dat daar waarschijnlijk voor moet doorgaan, liet mij, in het onderwerp weten, dat ik 'in totaal 610.000 Euro heb gewonnen. Ik keek mis en dacht dat het 'slechts' 10.000 flappen waren.  Maar wat bleek, eens ik het bericht had geopend? Dat ik maar liefst 610.000 Euro heb gewonnen. Dringend mijn tussenpersoon  contacteren, een zekere Frank P., met een Spaans e-mail adres. Dat is wat me werd aangeraden door de ondertekenaar van de kennisgeving, een zekere mevrouw G. Alonso, Zeg nu nog eens dat de vrouwen mij niet graag zien!

Mijn geluk kan dus blijkbaar niet op vandaag! Dit allemaal slechts één etmaal nadat ik de rekeningen ontving, voor de recente herstellingen aan mijn invalidenkarretje. Een goeie 1.100 Euro! Maar uiteindelijk slechts een kleinigheidje, nu het er naar uitziet dat ik spoedig rijk zal zijn!

Was het leven maar zo rooskleurig als sommigen ons willen doen geloven. Kon men maar zo gemakkelijk prijzen winnen, geld vergaren, rijk worden... Het zou wat zijn! Vele mensen zouden dan trouwens nog niet tevreden zijn. Want 'veel' hebben doet verlangen naar 'méér' en zelfs naar 'nog veel méér'. Maar dat wist je wellicht reeds.

Dat fabeltjes geloven en hopen op fabelachtige winsten door niks meer te presteren, dan ingaan op een e-mail bericht, dat zulks suggereert, laat ik aan anderen over. Zelf blijf ik liever met beide voeten op de steunen zitten van mijn elektrisch aangedreven zitstoel. En herhaal bij deze mijn oproep voor financiële steun om mij een busje aan te kunnen kopen, voor het vergroten van mijn mobiliteit. Of had ik dat nog niet eerder gevraagd? Het ziet er jandorie naar uit dat ik me toch nog laat meeslepen in illusies!

Rudi, 3 september 2008 (revisie op 9 juni 2009)

Commentaren

Amaai ... er staat je nog wat te wachten ... Ik krijg alleen maar aanbieding om Viagra aan een spotprijsje aan te kopen ...
Leuke avond verder!

Gepost door: Chris | 10-06-09

k heb ook nog zo'n e-mail gekregen als die eerste dat je beschreef
maar dan wel van een man en met een beetje een ander verhaal, maar kwam er op neer dat hij ook geld in een ander land had staan en mijn hulp nodig had
t is proper in de prullemand terechtgekomen
maar hij bleef mailkes sturen, wel zo'n 4 keer
steeds met hetzelfde
en dan hetzelfde verhaal met een andere naam
allemaal prullemand in
maar k vraag mij dan wel af wat er zou gebeuren als je daar een antwoord op geeft...
tja, beetje nieuwschierig van aard zeker

Gepost door: fotorantje | 10-06-09

Hey Rudi Bedankt om eens langs te komen op onze sportieve blog.
Groetjes en maak er vandaag het beste van hé, met zo een weer ... alleen goed voor de sla in de tuin ... maar die heeft genoeg, dus laat de zon maar terugkomen.
Doei, poot van Kelly (madam ligt met haar pootjes omhoog in mijne beste zetel ...)

Gepost door: Chris en Omer van Fiets en Co | 11-06-09

Bedankt voor je complimentjes op mijn foto's. Ik ken die irritante e-mails, net zo irritant als de reclame pop-ups die ik krijg als ik jouw blog open :P lol Toch zijn er vast mensen die er niet doorheen kunnen kijken en zich laten verblinden door de (on)mogelijke verdiensten die ze denken te kunnen krijgen. Triest...

Gepost door: Nanette | 11-06-09

hallo Rudi en toch er personen die daar intrappen en zich laten verleiden, ik snap dat niet
maar één goed adres voor zulke mailtjes, de vuilbak !! :-)
fijne vrijdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-06-09

goeie morgen Rudi helaas is het een regendag vandaag
en dat op vaderdag, zouden ze hierboven iets tegen de vaders hebben of zo :-)
toch een fijne vaderdag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-06-09

. . . Ik zou zeggen nooit ingaan op zo'n dingen . . . helaas zijn er nog altijd die zich laten vangen

Gepost door: merel | 14-06-09

Ja, de zon was er vandaag.We hebben er van genoten.Nog een zonnige avond hé
liefs

Gepost door: Lucie | 14-06-09

De commentaren zijn gesloten.