14-06-09

Rudi's ontboezemingen - Blind geldgewin

 

Regelmatig krijg ik berichten in mijn mailbox waarin wordt gemeld dat men mij in contact kan brengen met dames, waar wél eens de ware voor mij tussen zou kunnen zitten. Hoe men er bij komt, dat ik daar naar op zoek ben en niet misschien reeds heb gevonden, is voor mij een raadsel. Nu ja, mijn gulzige prullenbak slikt deze berichten met graagte in.

Een kennis van mij heeft ooit eens via zo een 'dating site' een 'blind date' geregeld. Een regelrecht fiasco! Die jongen had een plaatsje gereserveerd, in een stemmig restaurantje. Een vrij exclusieve, en bijgevolg dure eetgelegenheid. Maar ja, die jongeman van tegen de dertig, had een goede job en kon zich dat permitteren. En wou met deze luxe dat bijna tien jaar jonger meisje imponeren. De jongedame, waarmee hij had afgesproken, kwam echter niet opdagen! Dus zat hij daar de ganse avond aan dat tafeltje, bij kaarslicht, en helemaal allen. Absoluut niet romantisch!

Achteraf heeft hij dan vernomen wat er was gebeurd. Via de chat, want toentertijd was de aankoop van een mobieltje slechts weggelegd voor rijke mensen, zakenlui en prostituees. Dat meisje waarvan sprake, had haar weg naar de plaats van afspraak niet gevonden. De jongedame, zo bleek, was immers blind! En haar geleidehond was net die avond van haar weggelopen! Met haar witte geleidestok in zijn bek!

Mijn kennis is na het 'lezen' van die uitleg niet meer bijgekomen... van het lachen! Zijn mama, gealarmeerd door het lachsalvo, en vervolgens het geluid van een klap, komend uit die jongen zijn slaap- annex studeerkamer, vond hem dubbelgevouwen van het lachen, naast zijn bureaustoel. Hij had zich daarenboven ook nog eens een breuk gelachen. En was er dus erg aan toe.

Uiteindelijk is mijn kennis met zware hoofdwonden opgenomen in het lokale ziekenhuis. Géén idee hebbend van wat er aan de hand was, had zijn mama immers om een ziekenwagen gebeld. Toen die arriveerde, was mijn kennis evenwel al wat bekomen. En de ambulancier van dienst, een potige kerel, kon er niet mee lachen dat hij voor niks was uitgerukt. Bovendien bleek die blinde date zijn nichtje te zijn! En vond hij derhalve het gebeurde helemaal niet grappig. Mijn kennis heeft dat geweten! En zal daar blijvend aan worden herinnerd, telkens hij in de spiegel kijkt en de littekens ziet op zijn gezicht.

Eind goed, al goed, evenwel. Dat meisje is mijn kennis komen opzoeken in het hospitaal. Dat ze probleemloos vond! Neen, die hond was nog niet teruggevonden, net zo min als haar geleidestok. Ze had gewoon haar bril afgezet. En wat bleek? Dat ze kon zien! Een beetje troebel, dat wel, maar ze zag! Door dat verbouwereerd meisje op de rooster gelegd, bekende haar pleegmoeder huilend, uit vrees voor de gevolgen van haar confessie, dat zij en haar drugsverslaafde man, het blinde meisje, dat dus helemaal niet blind bleek te zijn, van kleins af aan een donkere bril hadden opgezet, zodat iedereen dacht dat het lief kind blind was, en ze derhalve dubbel kindergeld konden opstrijken!

Gedane zaken nemen géén keer. De tijd terugdraaien gaat immers (voorlopig?) nog niet. Derhalve vergaf dat meisje haar pleegouders hun zonde, en stapte met mijn kennis de boot in. Hij was in die tijd immers matroos op een binnenschip. En zonder bril zag dat jong vrouwmens mijn kennis goed zitten. Allicht omdat haar zicht toch ietwat troebel bleef; Oh ja, inderdaad: ze leefden nog veel en kregen lange kinderen.

Rudi, 6 september 2008 (revisie op 14 juni 2009)

Commentaren

Ontmoetingen via internet zouden echt niet aan mij besteed zijn, ik heb mijne ware trouwens al lang gevonden. Maar toch ken een drietal personen bij wie de grote liefde zich via het wereldwijde web aankondigde. Het bestaat dus, liefde via www ...

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 14-06-09

hallo blogmaatje nou ja dat is ook wel wat ,warrom men dat denk!!! mensen denken er vaak en veel voor naderen,ik vind het wel wijs dat niet te doen, en dat u het niet helemaal met mij eens bent dat mag, we zijn twee uniek verschillende mensen....groetjes van bo

Gepost door: boomer | 14-06-09

Een knap verzinsel met een aantal interessante doordenkers op een leuke manier vormgegeven. Fijne week Rudi!

Gepost door: Nanette | 14-06-09

goeie morgen Rudi een verhaal met een happy end !
fijne maandag Rudi en hopelijk een droge
groetjes

Gepost door: Borriquito | 15-06-09

rudi goede morgen... zoals Borri zegt, toch een happy end ! Bedankt ook voor de gelukwensen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 15-06-09

Een heel leuk verhaal alhoewel tja met het wereldwijde web moet je altijd voorzichtig zijn hé. En tja dat zegt degene die op een chatmeeting haar man leerde kennen en er ondertussen al 7 j mee getrouwd is. Maar in mijn chatperiode las en zag ik héél wat waarvan ik dacht oooooooooh nee dit kan toch niet. Zo leerde ik iemand kennen waar ik mee bevriend geraakte, soms kreeg ik zelfs een minderwaardigheidscomplex want ze was model etc. Enfin een dik half jaar later spraken we eens af en stond ik dus te wachten op die parking om haar op te pikken en samen naar een meeting te rijden. Op den duur belde ik haar want ze bleek onvindbaar te zijn. Hmmm het model bleek ineens 3 keer zo veel te wegen en had nog nooit van zeep, shampoo etc gehoord. Mijn minderwaardigheidscomplex tov haar was wèl ineens weg :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 15-06-09

En of mensen elkaar de duvel kunnen aandoen!
ik ben "goed" van inborst en vergeet nog steeds dat niet iedereen zo ingesteld is!
Fijne middag nog!
ikke

Gepost door: Ikke | 15-06-09

Rudi, een goede avond. Ik heb eens goed kunnen lachen met je verhaal! Drama en uiteindelijk de ware vinden ... lijkt wel Sturm der Liebe! en dat allemaal op het net.
(Alle dagen op Vitaya!)
Fijne avond verder.

Gepost door: Chris en Kelly | 15-06-09

Tja, dat zag er dus naar uit dat t een echte BLINDdate was :-)
gelukkig is t toch nog allemaal goed afgelopen!
Nog een fijne avond!

Gepost door: Ri@ | 16-06-09

dat heeft niets met dom te maken rudi iedereen legt het op zijn of haar manier uit, voor mij had het een reden dat ik het schreef, namelijk ik ben weggeven als kind en blijk nu nog een moeder te hebben te wel heel dicht bij zit en nee ik voel niets voor haar,maar wil haar wel vergeven zodag zij voor ze sterft rust heeft gevonden.....groetjes bo

Gepost door: boomer | 16-06-09

Mooi en grappig verhaal
met een goede poit!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 16-06-09

hallo Rudi een mooie zomerdag vandaag
een dag om eens op stap te gaan :-)
fijne donderdag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-06-09

De commentaren zijn gesloten.